Девненски заводи ще помагат на Общината за справяне със зимната обстановка

13:46, 22 ное 16 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Девня е готова да посрещне предизвикателствата на зимния сезон, съобщи кметът Свилен Шитов. В индустриалните предприятия са направени необходимите профилактики на производствените инсталации и не са констатирани неизправности. Същото се отнася за котлите в училищата, детските градини и болничните заведения, които са добре отоплени. Това е станало ясно на среща между кмета и представители на фирми, заводи, просветни и здравни заведения, провела се още в началото на есенно-зимния период.

Фирмите са декларирали, че при тежки зимни условия, както всяка година, ще съдействат на местната власт за разчистването на снегонавяванията със собствена високопроходима техника. От „Солвей Соди“ са поели ангажимент освен пътя от завода до автомагистрала „Хемус“, да ринат и снега от централните улици на квартал „Повеляново“.

На територията на община Девня най-проблемни през зимата са пътищата за селата Кипра и Падина, по които много бързо се образуват преспи. Ето защо там трябва да се реагира с изключителна бързина и готовност за денонощна работа, подчерта кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама