ДСБ пита министерството на регионалното развитие за провала на транспортния проект в Пловдив

13:36, 22 ное 16 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От партия ДСБ настояват кмета Иван Тотев да каже кой е подписал протоколите и е извършил плащането към фирмата, щом работата не е била свършена. На извънредна пресконференция днес в Пловдив в присъствието на зам.-председателя на партията Атанас Атанасов лидерът на ДСБ в града под тепетата Йордан Иванов представи официалната позиция на своята политическа сила.

След ДСБ единственото решение е общината незабавно да изиска от фирмата изпълнител гаранционно да отремонтира системата, защото тази възможност съществува в договора между общината и фирмата. Йордан Иванов припомни, че през лятото партията е сигнализирала публично за три груби нарушения от страна на община Пловдив. Според тях  Община Пловдив е ощетила пловдивчани, като е разплатила сумата от почти 8 200 000 лв. за транспортния проект без фирмата изпълнител да си е свършила работата.

"Груба грешка е и, че  общината си е вързала ръцете като е подписала документи за свършена работа, и сега не може да иска неустойки от фирмата изпълнител в размер на близо 82 000 лв. на ден, което е близо 5 млн.лв", каза още Иванов.

Генерал Атанас Атанасов беше категоричен, че Община Пловдив в качеството си на възложител по договора трябва да поеме пълната отговорност, тъй като не е защитила обществения интерес на пловдивчани.

Те са категорични, че въпреки че правителството има министър и той трябва да разгледа сигнала.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама