Нова коледна украса ще радва шуменци

12:57, 22 ное 16 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изцяло нова и обновена коледно-новогодишна украса ще радва шуменци тази зима. Това съобщи на брифинг днес Десислава Златева-началник на отдел „Култура, младежки дейности и спорт” към Дирекция „Образование, наука и култура” в община Шумен.

Изцяло нова украса ще бъде монтирана на входа на Градската градина, на кръговото кръстовище на Руски паметник, както и по централната улица до пл. Кристал. Сградата на Община Шумен ще грейне с изцяло ново осветление. Кварталите Макак, Дивдядово и Мътница също няма да останат по назад.

Малко над 78 хил. лв. са похарчени за градските украшения тази зима.

На 5 декември в 18 часа на пл. „Освобождение“ ще светнат три елхи.

Празничната декемврийска програма в Шумен е наситена с множество събития, съобщи зам.-кметът по култура Найден Косев. 16 на брой са по-мащабните мероприятия през месеца.

На 6 декември от 16 часа в ДКТ Васил Друмев, ще бъдат наградени видни шуменски дарители и спомоществователи.

На 12 декември стартира Коледния базар. От 12 къщички и 6 шатри, разположени на пл. „Освобождение”, шуменци ще могат да си закупят интересна украса, както и различни напитки и вкусотии. В същия ден, на откритата сцена на площада, жителите на града ще могат да наблюдават и специално подготвената празнична програма.

В 11 часа на 25 декември ще започне коледното тържество.

Вечерта на 31 декември, отново на площад „Освобождение”, за доброто настроение на шуменци ще се погрижат местни рок групи, а след настъпването на Новата година, на сцената ще се качат ансамблите „Мадара“ и „Шумен“.

Ледената пързалка в парк "Студентски" се очаква да заработи до 12 декември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама