Кметът Валентин Василев представи възможностите на Разград пред китайска делегация

12:51, 22 ное 16 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седемчленна делегация от град Гуилин, Китай, бе на посещение днес при кмета на Разград д-р Валентин Василев, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

Сред делегацията бе секретарят на Община Гуилин, финансов мениджър, представител на асоциация за международно сътрудничество.

Целта на посещението бе да направят първи контакт, за да установят допирните точки, като възможности за бъдещи връзки и сътрудничество, посочват от общинската администрация.

Гостите от Китай са споделили, че в град Гуилин има много заводи и фабрики с производство на медицински продукти, биопродукти, фармацевтика, земеделие – предимно ориз.

Гостите посочили, че тяхната община е десет пъти по-голяма по площ от Разград. Интересите им в България са предимно към фармацевтичните заводи и културния туризъм.

Делегацията се заинтригувала от Панаира на киселото мляко и заявила желание да го посети догодина.

Кметът на Разград д-р Валентин Василев представил възможностите и перспективите на общината в сферата на икономиката. Той презентирал положителните й страни и заявил готовност да съдейства за бъдещи срещи с представители на бизнеса на територията на Разград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама