От началото на годината близо 1000 нелегални мигранти са били изведени до границите на страната

12:29, 22 ное 16 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От началото на годината до 20 ноември,  в изпълнение на принудителни административни мерки, 962 незаконно пребиваващи чужденци са отведени принудително  до границите на страната ни, съобщава МВР. Най-много от тях – 315, са от Ирак, 206 от Афганистан, 85 от Сирия, 84 от Иран и т.н. Само за изминалата седмица такива мерки са осъществени спрямо 51 незаконно пребиваващи граждани на трети страни.

Само за изминалата седмица такива мерки са осъществени спрямо 51 незаконно пребиваващи граждани на трети страни. Продължават целенасочените действия на служителите на Дирекция „Миграция“ за идентификация на чуждите граждани и своевременната им регистрация в ЕВРОДАК и АФИС с цел връщането им в страната на произход.

В средата на декември 2016 г. предстои да бъде осъществен първият полет до Кабул, Ислямска република Афганистан, организиран от Република България, съфинансиран и координиран от Европейската агенция за гранична и брегова охрана. 

В изпълнение на решението на Европейския съвет от март т.г., когато от Фронтекс бе поискано да допринесе към оперативното изпълнение на дейностите по реадмисия, от април до настоящия момент МВР ежемесечно командирова служители на различни структури на остров Лесбос, Гърция, за подпомагане на гръцките власти. 

Дирекция „Миграция“ - МВР прилага последователен и проактивен подход в противодействието на миграционния натиск, оказван върху нашата страна. Служителите от отдел „Противодействие на незаконната миграция“ провеждат целенасочени действия за идентификацията на чужденците и своевременната им регистрация в автоматизираните системи ЕВРОДАК и АФИС с цел тяхното връщане в страната на произход. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама