И Апелативният съд не пусна убиеца на футболиста Никола Терзиев

11:45, 22 ное 16 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативният съд във Варна потвърди ареста на мъжа, причинил при катастрофа смъртта на 23-годишния футболист Никола Терзиев. Младият нападател на Суворово, който работел като доставчик на храна, загина през лятото на тази година в служебния си автомобил. На 28 август той е бил пометен от кола, шофирана от Бейтула Исмаил със скорост между 140 и 170 км/ч. При сблъсъка колата на Никола изхвърчала от пътя и се забила в дере. Части от нея проникнали в тялото на младия мъж, който починал от остра кръвозагуба.

Втората съдебна инстанция днес за първи път се занимава с въпросите за законността на задържането под стража на Бейтула Исмаил. Миналата седмица свобода му отказа и Варненският окръжен съд. Съдебният състав потвърди неговите изводи за наличието на обосновано предположение, че Исмаил е автор на престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Събраните в хода на разследването множество свидетелски показания и самопризнанията на обвиняемия се потвърждават и от комплексната медицинска и автотехническата експертиза. 

И този съд намира, че няма опасност Исмаил да се укрие от наказателно преследване, но са реални основанията за извода, че може да извърши престъпление. Аргументите за това твърдение се намират в съдебната биография на обвиняемия. През 2010 г. той е ударил жена на пешеходна пътека, която е починала по-късно. Исмаил е подписал споразумение с прокуратурата за условна присъда 1 година и 6 месеца, отложени с 3-годишен изпитателен срок, както и лишаване от право да управлява МПС за срок от 2 години. Реабилитацията за това деяние е настъпила през февруари 2014 г.. Днес съдът обърна внимание на факта, че няколко месеца след настъпилата реабилитация Бейтула отново е нарушил Закона за движение по пътищата, като е допуснал нарушения за управление с превишена скорост и без свидетелство за управление. Съдът коментира, че въпреки изтърпяната присъда и административните наказания Исмаил демонстрира трайно незачитане на ЗДП.  Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама