Антитерористично учение се проведе в близост до разградското село Стражец

10:50, 22 ное 16 25 508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Антитерористично учение се проведе на територията на бившата бензиностанция “Петрол” в близост до разградското село Стражец днес. Учението се организира по предварително утвърден план от главния секретар на МВР – главен комисар Георги Костов, обясни говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева. Тя посочи, че целта на учението е чрез разиграване в реално време на предварително подготвен сценарий, да се оценят възможностите за реакция, координацията между службите и обменът на информация.

 В реалните тактически действия участваха екипи на Областната дирекция на МВР, Пожарната служба, Спешна помощ, областна и общински администрации.

Към 8 часа бе имитиран терористичен акт чрез активиране на взривно устройство, намиращо се в превозно средство, паркирано в района на бензино и газ станция. Групата, подготвяща атентата се състои от двама души, окито се придвижват с два леки автомобила в посока бензионстанция „Петрол”, намираща се на пътя Разград-Кубрат в близост до село Стражец. Колите спират в района на бензионстанцията, като водачът на втората кола се прехвърля в първата и потеглят веднага в неизвестна посока. Служителят на бензионстанцията забелязва поведението на водачите на двете МПС и отива към паркирания автомобил. Следва взрив на паркирания в близост до бензионостанцията автомобил, при което служителят е ранен, нанесени са значителни материални щети по бензионстанцията и два автомобила, паркирани в близост. На тел.112 е получен сигнал за взрива. На мястото на инцидента пристигнаха сили на полицията, пожарната и спешна помощ. Предприети бяха мерки по овладяване на ситуацията и преодоляване на последствията от нея.  Веднага районът бе отцепен, медиците оказаха помощ на служителя, ранен при взрива на паркиралия автомобил в района на бензионстанцията. Предприети бяха и мерки за установяване и задържане на извършителите на терористичния акт. Според сценария до два часа извършителите на атентата са заловени, като в разследването участват и екипи на полицейските управления от съседни общини.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама