Изправят пред съда побойници от Раднево

10:42, 22 ное 16 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура Стара Загора внесе обвинителен акт спрямо четирима мъже за опит за убийство след спор за предимство на пътя в  Раднево, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Стефан И, на 20 г., Калчо И, на 39 г., Динко А., на 23 г., и Антон И., на 22 г., са обвинени затова, че като извършители и в съучастие направили опит умишлено да умъртвят Георги Н. и деянието е извършено по хулигански подбуди, като на обв. Стефан И. е повдигнато обвинение и за опит за убийство на повече от едно лице – на пострадалите Георги Н. и Живко Ж. - престъпление по чл.116 ал.1 т.4 и т. 11 във връзка с чл.115 във връзка с чл.20 ал.2 във връзка с чл.18 ал.1 от Наказателния кодекс. Прокурорът по делото настоява за присъди от по 20 години затвор за четиримата.

На 2 май 2016 г. в Раднево, по ул. „Димитър Благоев“, в дясната лента се движел лек автомобил, марка „Фолксваген Пасат“, управляван от пострадалия Георги Н. В другата лента за движение се придвижвал лек автомобил, марка „Ауди“, управляван от обвеняемия Стефан И. Той пътувал с още едно лице. Движейки се по този начин, поради паркираните в неговата лента за движение автомобили,  Стефан И., отнел предимство на първия автомобил и двете коли не успели да се разминат. Те спрели една срещу друга.  Стефан И. слязъл от колата и през отворения прозорец нанесъл удар в лицето на Георги Н., в чиято кола пътували Живко Ж. и Цветелин К.  След това Стефан И. отворил вратата и издърпал Георги Н. навън, като му казал: „Ела да се разберем“. Двамата се сборичкали, след което конфликтът бил преустановен.

След това  Стефан И. отишъл до кв. „Кантона“ в Раднево, където повикал другите трима обвиняеми с цел „да се разберат“ с  Георги Н. и другите двама пътници. Те открили колата. След като засекли пътя й, хвърлили по нея палка, която паднала в купето. Започнали да преследват автомобила, управляван от Георги Н., който паркирал пред фитнес зала в града, където обвиняемите ги открили. Те тръгнали към Георги Н., Живко Ж. и Цветелин К., като им отправяли заканителни реплики и носели в себе си различни предмети – тръби, бухалки, нож, колове. Обвиняемите са приближили към тримата пострадали и започнали да им нанасят удари по главата и тялото с различни предмети. По делото е установено, че в тялото на един от пострадалите е била счупена бухалка. Свидетели се притекли на помощ на пострадалите, след което била повикана полиция.

Назначената медицинска експертиза по делото е установила, че Живко Ж. е получил рани по главата, прободно-прорезна рана в гърба, счупване на ребро и др., Георги Н. - счупване на челюстта, сътресение на мозъка, рана на дясната подбедрица, а Цветелин К. - травматични увреждания, които са причинили временно разстройство на здравето. Относно нараняването на Цветелин К. материали по делото са отделени в друго досъдебно производство и са изпратени по компетентност на Районна прокуратура-Раднево.

Четиримата обвиняеми са с взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намират в затвора в Стара Загора.

Предстои Окръжен съд Стара Загора да насрочи заседание по делото.  

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама