Окръжна прокуратура– Русе предаде на съд мъж, блъснал с автомобила си жена, причинил телесна повреда на съселянин

10:18, 22 ное 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 32-годишен мъж, нарушил правилата за движение по пътищата, като блъснал жена, причинил средна телесна повреда на съселянин  и повредил чужд автомобил, съобщават от Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Обвинението срещи Марин К.  е за това, че на  16.11.2013 г. в с. Иваново, обл. Русе, при управление на лек автомобил „Ауди А6“, нарушил правилата за движение, като блъснал пешеходец и умишлено причинил средна телесна повреда на Илинка И. от същото село, изразяваща се в счупване на ляв долен крайник – престъпление по чл. 342, ал.3,  вр. ал.1 от НК.

По същото време и място  причинил на Васил Н., от същото село средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на ляв горен крайник – престъпление по чл.129, ал.2, вр. ал. 1 от НК.

Както и за това, че  унищожил противозаконно чужди движими вещи – предно и задно стъкло, стъкло на задна врата и антена и повредил противозаконно чужда движима вещ – предна лява врата, предан праг, предна колона, таван, покривната боя и лаково покритие на лек автомобил  „Мерцедес Е 320 ЦДИ“, собственост на Станчо Ф., всичко на обща стойност 1 070 лв. - престъпление по чл. 216, ал.1 от НК.

Между семействата на обвиняемият и на пострадалият  Станчо Ф. от имало вражда и чести конфликти между членовете на двете фамилии.  Вечерта на 16.11.2013 г., Станчо Ф. с автомобил „Мерцедес Е“, изпреварил движещия се бавно, по средата на пътното платно лек автомобил „Ауди А6“ и  спрял непосредствено пред него, като принудил неговия водач – син на обвиняемия да спре.

Това станало повод за поред конфликт, в който бързо се включили всички роднини. На мястото на свадата пристигнал и обвиняемият, който се опитал, но не успял да удари  Станчо Ф. и затова насочил следващите си удари към лекия му автомобил, а  след това и към сина му – пострадалият Васил Н.

Заради нанесените удари на Васил Н., обвиняемият влязъл в разправия и с баба му - пострадала  Илинка И. Това станало повод обвиняемият да се качи в лекия си автомобил, да насочи колата към  Илинка И. и да я блъсне.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама