Ден на отворени врати в Административния съд във Варна

08:36, 22 ное 16 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ден на отворени врати се провежда днес в Административния съд във Варна по инициатива на Висшия съдебен съвет и във връзка с реализиране на годишната програма за дейността му. Гражданите могат да посетят съда на ул. „Никола Вапцаров“ 3А от 9 до 16,30 ч. и да се запознаят с работата и функциите на съдебните служби, със съдебните процедури и със спецификата на работата на магистратите.

На събитието са поканени ученици и преподаватели от Варненската търговска гимназия "Г. С. Раковски”, с които съдът ще работи и по Образователна програма „Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури” през учебната 2016/2017 г.

От 13,30 ч. в зали 2 и 3 гражданите ще имат възможността да присъстват на съдебно заседание по насрочените за деня административни дела.

Инициативата „Ден на отворените врати” в Административния съд във Варна се провежда за девети пореден път и е с цел повишаване правната култура на гражданите и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, както и за изграждане на доверие в работата на съда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама