Слагат лагера в Харманли под карантина

16:30, 21 ное 16 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бежанският център в Харманли временно ще стане от затворен тип заради опасенията за здравословното състояние на настанените в него мигранти. От утре чужденците няма да имат право да излизат от обекта, като ще им бъдат направени изследвания.

Според главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, в центъра започват прегледи. Докато трае скрининга мигрантите ще бъдат затворени и няма да се допускат да излизат извън лагера. Кунчев каза още, че ще се иска съдействие от полицията.

Директорът на полицията в областта Ангел Цанков обясни, че и сега има засилено полицейско присъствие в района на лагера, но ако е необходимо още полицаи, то има възможност.

Кунчев смята, че тази мярка ще успокои хората в Харманли, които се притесняват от плъзването на зарази. Той обясни още, че това се налага, за да се ограничи движението и така лекарите-специалисти да работят спокойно. Началникът на лагера Димитър Захариев не знае нищо по въпроса. Той заяви, че научил от медиите за новата ситуация.

Днес стана ясно, че до момента от малария са били лекувани в Пловдив общо 7 души. Има нови случаи на краста.

Факт е, че ситуацията, която се налага от утре, е взета след като в неделя на протест бе поискана оставката на шефа на Държавната агенция по бежанците Петя Първанова и началника на РПЦ-то Димитър Захариев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама