Разширяват парк "Лаута" с още 65 декара

15:07, 21 ное 16 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ново залесяване с дървета в парк „Лаута“ организира Община Пловдив съвместно с администрацията на район „Тракия“ и състава на волейболен клуб "Марица". Днес бяха засадени 10 еводии, 20 пауловнии, 40 каталпи и 40 бряста. Следващата година парка отново ще бъде облагороден и ще се увеличи с 65 дка.

"Изказвам огромна благодарност на волейболен клуб „Марица“ за това, че също за трети път са с нас и се включват в нашата инициатива. Благодарен съм за това, което правят за града, когато са тук и засаждат дървета и когато прославят с успехите си пловдивския спорт", каза кметът Тотев.

"Район „Тракия“ е един от най-зелените райони в града, като това напълно кореспондира с нашата концепция за неговото развитие. Ще продължаваме да поддържаме парковете – като парка до паметника на „Хан Крум“, на "Репресираните". За щастие само 7-8% от дърветата, които сме засадили не са се хванали, което е изключително нисък процент в сравнение с минали години. След засаждането им, през първите три години ние се грижим за младите дървета, като ги поливаме редовно", допълни градоначалникът.

Той припомни, че допреди две години част от парк „Лаута“ се използваше от хората от близките блокове за зеленчукови градини.

"Скоро ще премахнем металната ограда, която отделя близката борова горичка от парка. Ще изградим алея, ще свържем зона А11 с А 12 с нов асфалтов път, който ще маркира границите на „Лаута“. Запазваме на дървесното разнообразие от дървета в парка, който включва чинар, липа, бряст, явор, ясен. Предстои да се определят местата за детска площадка", категоричен е Тотев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама