Организират благотворителен концерт „Да спасим паметника на Шести артилерийски полк” в Сливен

14:55, 21 ное 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благотворителен концерт „Да спасим паметника на Шести артилерийски полк” в Сливен ще с състои на 23 ноември от 18 часа в спортната зала „Васил Левски”. Участие ще вземат художествени състави и спортни клубове от Община Сливен. Своя програма ще поднесат деца от детските градини. Водещи на събитието ще са ученици от театралния състав на Гимназията с преподаване на западни езици.

Цената на билета е 3 лева. Те ще се разпространяват предварително от членовете на ИК и на каса в залата в деня на концерта. Община Сливен осигурява безплатно ползването на залата, както и изготвяне на сценарий, организация и озвучаване на проявата.

Във връзка с инициативата на община Сливен за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен са събрани над 5000 лева. 

Изработен е видеоклип, който е предоставен на училищата, за да бъде показан пред ученици и излъчен в местните медии. В кампанията са предвидени организиране на концерти, театрални представления, изложби и други дарителски акции.

На централния вход на сградата на общинската администрация е поставена дарителска кутия, в която всеки желаещ може да се включи в инициативата „Първите хиляда". Тя е насочена към частни лица, даряващи 10 и повече от 10 лева. Имената на дарителите ще бъдат изписани на нарочен пергамент, който ще бъде поставен в капсула в основата на паметника.

Акцията „Новите 100 войводи" има за цел да привлече представители на бизнеса, а в „Родолюбци" ще се включат ученици.

Всички участници в кампанията ще получат грамота, а имената на дарители със сума над 1000 лева ще бъдат изписани на плоча, която ще бъде вградена в прилежащата на паметника паркова среда.

Създадена е страница в социалната мрежа Фейсбук - „Да спасим паметника на Шести артилерийски полк в Сливен". Там се публикува актуална информация за дарителската кампания и снимки.

Председател на Инициативния комитет е зам,-кметът Пепа Чиликова. В него членуват журналисти, представители на военни и патриотични организации, историци, експерти от Община Сливен и други.

Дарителската сметка за набиране на средства е:

IBAN: BG73FINV91508416216422

BIC: FINVBGSF

Код: 445100

Първа инвестиционна банка АД - клон Сливен

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама