7 заловени при полицейска операция по линия "Наркотици" в Русе

14:21, 21 ное 16 25 607 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При специализирана полицейска операция по противодействие на вътрешния трафик и разпространението на наркотични вещества, проведена след съгласуване с Окръжна прокуратура – Русе, на територията на град Русе на 18 ноември т.г. са били задържани 7 човека на възраст между 20 и 29 години.

Операцията е реализирана съвместно от служители на сектор «Противодействие на криминалната престъпност» (ПКП), Първо и Второ РУ. В хода на полицейските и процесуално-следствени действия са извършени престърсвания в 4 автомобила и на 5 адреса - 4 от адресите в град Русе, а един в град Варна със съдействието на колеги от областната дирекция на МВР в морския град. От служителите на реда са намерени и иззети общо 440 грама марихуана и 5 грама кокаин, предназначени за разпространение на територията на гр. Русе, пособия за разтегляне и разфасоване на наркотици, сим карти и мобилни телефони, ползвани при осъществяване на престъпната дейност.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ОД МВР - Русе, с оглед извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК. Повдигнати са обвинения на 7 лица, трима от тях са задържани от прокуратурата за 72 часа. Работата по случая продължава.

В хода на провежданите целенасочени действия на русенската полиция срещу разпространението и употребата на наркотични вещества служители от сектор «ПКП» и Второ РУ са реализирали още един случай с наркотици при провеждани действия на 18 ноември.

Криминалистите са извършили претърсване на адрес в Русе, обитаван от 29-годишния В.В. При проведените процесуално-следствени действия в жилището е открит полиетиленов плик, съдържащ марихуана (близо 30 грама), електронна везна, пневматична пушка и газов пистолет, без документи за регистрация. Срещу 29-годишния В.В. е започнато дознание за престъпление по чл. 354а, ал.3 от НК. Работата по изясняване на случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама