Столична гимназия организира първия училищен референдум

14:21, 21 ное 16 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
125 СУ "Боян Пенев" с изучаване на чужди езици в "Младост" организира първия училищен референдум у нас. На страницата си във Фейсбук, от гимназията посочват, че организирането на запитването сред малчуганите е на училищния съвет на гимназията.

Референдумът ще се проведе на 23 и 24 ноември 2016 г. Право за участие в референдума имат всички ученици от 4 до 12 клас, по един родител на всички ученици от 1 до 12 клас и всички учители. Въпросите, на които всеки желаещ ще може да управни правото си на глас са: 

1. Желаете ли в училището да бъде монтирана система за контрол на достъпа? 2. Смятате ли за необходимо училището да има свой химн? 3. Бихте ли участвали в ежегодно провеждане на училищен референдум? Гласуването ще бъде организирано в три секции на територията на училището. Работното време на секциите е от 09.00 до 17.00 за гласуване на учениците и от 18.00 до 20.30 часа за гласуване на родителите. Съставът на секционните избирателни комисии е от ученици от 11 и 12 клас.

В училищната избирателна комисия освен ученици влизат и учители. По време на гласуването е осигурена охрана на избирателните секции и наблюдатели на гласуването – всички те ученици от 11 и 12 клас. Учениците ще гласуват срещу представен бележник или ученическа лична карта и ще полагат подпис в избирателните списъци. Преброяването ще се извърши на 25.11.2016 г. и за гласуването ще бъдат изготвени протоколи. Окончателните резултати от проведения референдум ще бъдат обявени на 30.11.2016 г.

"Уважаеми ученици и родители, надяваме се да се включите активно в първия по рода си училищен референдум. Вашето мнение е изключително важно. Уверени сме, че ако работим съвместно, нашето училище ще добива все по-привлекателен облик и в него ще се обучават все по-мотивирани ученици, защото винаги е добре да взимаме решенията заедно и в диалог и защото 125 СУ наистина е „училище с лице, училище за личности", пишат на страницата си във Фейсбук от ръководството на столичната гимназия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама