Без компромиси при снегопочистването, обещава кметът в Русе

14:19, 21 ное 16 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съвещание на кмета на Община Русе Пламен Стоилов с щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, кметове на кметства и ръководителите на ведомства, организации и фирми по организация на подготовката на Община Русе за зимен сезон 2016 – 2017 г. се проведе днес.

Представен бе доклад за подготовката на Община Русе за зимния експлоатационен сезон по отношение на дейностите, възложени на кметовете на населените места от общината, на заместник-кметовете по комунални и хуманитарни дейности, на директора на дирекция „Обществен ред и сигурност” и мероприятията, възложени на управителите на юридическите лица в договорни отношения с Община Русе за снегопочистване и зимно поддържане.

Изготвена е актуализирана Програма за снегопочистване и зимно поддържане на територията на община Русе, а техниката и необходимия персонал за извършване на дейностите по снегопочистване и зимно поддържане на улиците и пътищата в съответствие с изготвената от общинска администрация Програма за снегопочистване и зимно поддържане е подготвена за извършване на механизирано и ръчно снегопочистване. Въведено е и денонощно дежурство.

„Няма да правя компромиси и ще следя стриктно отговорните фирми и лица за изпълнението на задълженията им. На първо място са хората, тяхната безопасност и нормалните условия за инфраструктурата“.

Кметът призова за добра координация и готовност между звената и нареди да се следят стриктно атмосферните условия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама