Конкурс набира идеи за обновяване на Младежкия дом 

12:43, 21 ное 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Варна и местната структура на Камарата на архитектите в България обявиха конкурс за изработка на идеен архитектурен проект за обща визия, изграждане на достъпна среда, ремонт и преустройство на Младежкия дом в града. Целта е цялостно обновяване на сградата по повод избора на Варна за Европейска младежка столица 2017 г. 

Срокът за предаване на проектните разработки е 19 декември. Обсъждането, оценката и класирането на проектите ще се проведе до десет календарни дни. За класираните на първите три места са предвидени парични награди - 3000 лв.за първо, 2000 лв. за второ и 1000 лв. за трето място. От трите проектни разработки ще бъде направен избор за възлагане на следваща фаза на проектиране (технически архитектурен проект и работни детайли) на инвестиционен проект, необходим за осъществяване на това инвестиционно намерение.

По подобен начин бе избран проектантът на бъдещата сграда на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“. Конкурсът бе спечелен от холандски екип, който вече работи по техническия проект.

Желаещите да участват в конкурса могат да получат изходни данни и материали от арх. Илиян Парашкевов, младши експерт част „Архитектура“, Дирекция АГУП в сградата на Община Варна, бул. „Осми Приморски полк“ № 43, ет. 5, стая 508. Повече информация може да бъде получена на телефон 052/ 820-146. Материалите ще бъдат достъпни на електронната страница на Община Варна www.varna.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама