ДПС настоява проверката срещу кмета на Никола Козлево да е под надзора Сотир Цацаров

12:27, 21 ное 16 / Политика 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет на ДПС Никола Козлево осъди с декларация действията на кмета Ешреф Реджеб от ГЕРБ, който според журналистическо разследване на „Нова телевизия” принуждавал общински служители да ремонтират закупен от него супермаркет в Шумен. В репортажа има  кадри, които показват, че служителите вместо да са на работното си място, работят на частния обект  на градоначалника.  Дотам ги извозвал общинския бус, шофиран от общински служител.

„Използването на служители и работници от общината за частните интереси на кмета в конкретния случай представлява престъпление по Наказателния кодекс. Още в първите дни от встъпването си в длъжност той извършва злоупотреби с общинска собственост”, пише в декларацията.  Документът бе връчен днес на председателя на Общинския съвет Стефан Стефанов с молба да бъде разгледан на следващо заседание на местния парламент.

В текста, изпратен до местни и национални медии, се съдържат обвинения към кмета, че владее общината като своя собственост, без да прави разлика между държавна, общинска и частна собственост. Авторите на декларацията определят селския управник като местен феодал. Според тях той се хвалел с политически и съдебен чадър от най-високо място, демонстрирайки безнаказаност. А разчитайки на политическия чадър на партия  ГЕРБ бил спокоен, че никога няма да бъде проверяван произхода на милионите му. От ДПС упрекват кмета, че не декларира доходите си пред Сметната палата.

„По райони и места цари грабеж, страх и принуда. А общината се управлява с мутренски похвати. Крайно време е да бъде сложен край на тази безнаказаност”, заключават авторите от ДПС. Те призовават главният прокурор Сотир Цацаров да вземе под специален надзор образуваната предварителна проверка от Окръжна прокуратура. Аргументът им – съмнения за политически натиск, с цел потулване на случая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама