Двойка бобри се засели в езерото на Старозагорските бани

12:15, 21 ное 16 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Двойка бобри са най-новите обитатели в зоопарка на открито, създаден от Граждански клуб ЛИПА на Старозагорските бани", съобщи председателят му Олег Стоилов. Водолюбивите гризачи се чувстват добре в езерото, спокойно контактуват с патиците във водема и се радват на всеобщо внимание от хората. Те са голяма атракция, особено за децата. Създаденият от гражданския клуб зоопарк на открито се обогатява непрекъснато. През юли т.г. над  100 японски шарана  „Кои”  бяха пуснати в шадравана и в езерото.  Преди три години  Клубът, заедно със Сдружението на старозагорските рибари, зариби езерото с близо 10 000 рибки, които вече са станали по няколко килограма.

На 25 юни 2014 г. Граждански клуб ЛИПА Стара Загора постави началото на инициативата - зоопарк на открито в Старозагорските минерални бани. Първите обитатели там бяха 12 мъжки и 10 женски зеленоглави патици, предоставени от Зоопарка в Стара Загора. В парка бе обособена зона, в която живеят токачките,  калифорнийски зайци, камерунски козички и др.

Развитието на Старозагорските минерални бани като „зеленото сърце на Стара Загора” е приоритет в програмата на Граждански клуб ЛИПА. Със съдействието на членовете му са поставени  детски съоръжения, спортни уреди, беседки, пейки, храсти и цветя, направено е и художествено оформяне на пространството.

Предвижда се през пролетта  в езерото да бъда пуснати лодки, с които посетителите на курорта ще могат да се разхождат по водата и да се радват на обителите в езерото.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама