Обсъдиха готовността на Сливенска община за зимата

11:46, 21 ное 16 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За нормалното функциониране на Сливенска община през зимата съгласуваха действията на длъжностните лица от администрацията. А за нормалното функциониране на детски, учебни и социални заведения, спортни зали, културни институции, читалища и други общински структури бе обсъдена готовността за предстоящия сезон.

Независимо, че за четири заведения не е приключила процедурата за доставчик на гориво, Oбщината има решение за минималните запаси за осигуряване топлината в помещенията. Създадена е организация за своевременна реакция при възникване на ситуация да бъдат доставени стоки и услуги от първа необходимост за населението. Предвидени са средства за допълнителни разходи при необходимост за провеждане на неотложни аварийно-възстановителни и спасителни работи в общината.

На база анализа и изводите от предишни сезони, отново се прие, че при възникване на сложна зимна обстановка, приоритетно ще се почистват тези участъци от общинската пътната мрежа и улиците в града, които водят до основни инфраструктурни обекти на електропреносната, водоснабдителната и съобщителна мрежа, здравни и учебни заведения, както и до обекти с непрекъснат режим на производство, до населени места, останали без стоки от първа необходимост и нуждаещо се от спешна медицинска помощ население.

Във връзка с повишаване готовността на Общината за сезона се провеждат поредица от съвещания, срещи, заседания и проверки, посочи инж. Снежана Кънева, началник на отдел „Сигурност и управление при кризи” в Община Сливен и секретар на Щаба за изпълнение на Плана за защита при бедствия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама