Новоизбраният президент Румен Радев: Ще работим за демократична и просперираща България

11:31, 21 ное 16 / Политика 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Ще работя и ще отдам своите сили и енергия за демократична и просперираща България. Това каза новоизбраният президент на Република България ген. Румен Радев, по време на официалната церемония по връчването на решението на Централната избирателна комисия за избор на президент и вицепрезидент на Република България.

"Искам да ви уверя, че ще работя и ще отдадем своите сили и енергия за демократична и просперираща България. Благодаря на всички“, заяви ген. Румен Радев. 

По думите му връченият на него и на Илияна Йотова мандат е израз не само на признание за резултата от тези избори, изключително отговорен и задължаващ акт. 

Служебен кабинет

Няма място за драматизация. Изходите са два - или ще бъде съставен кабинет в рамките на настоящия парламент, или очакваме назначаване на служебно правителство и предсрочни парламентарни избори. Нека президентът Плевнелиев завърши своите консултации и връчването на мандат. Служебният кабинет е изключителна отговорност на президента Плевнелиев! Така е по Конституция! Имам неговото уверение, че ще бъда уведомен. Некада не гадаем. Разчитам наистина на опита и професионализма на господин Плевнелиев да състави добро служебно правителств", каза новоизбраният президент.

Предсрочни избори

"Ако говорим за предсрочни парламентарни избори, ще настоявам в тази ситуация, ще инициирам среща на председателя на българския парламент с лидерите на всички парламентарно представени партии, с експерти по изборно законодателство и инициаторите на референдума, за да може на тази среща да се обсъдят вариантите за въвеждане на мажоритарна избирателна система и да се уточнят необходимите действия. Това ще стане, когато вече е ясно, че отиваме на предсрочни парламентарни избори. Дотогава има връчване на още един мандат", коментира Радеш.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама