С викторина и занимателни игри почетоха жертвите на ПТП в Ценово

10:26, 21 ное 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представителни отбори от четирите училища на територията на община Ценово се включиха в отбелязването на Световния ден за почитане на жертвите при ПТП, който с решение на Общото събрание на ООН е обявен на 20 ноември.

Инициативата се реализира от Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, съобщават още от община Ценово. Учениците с голямо желание и ентусиазъм се включиха в занимателните игри и викторината, посветени на правилното движение по пътищата.

Въпросите бяха съобразени с учебния материал, който се изучава в часовете по безопасност на движението. По трима представители от всеки отбор участваха в подреждането на пъзели на различни пътни знаци.

В няколко кръга отборите показаха знанията си за основните правила за движение по пътищата и възможностите за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм.

В мероприятието се включиха обществените възпитатели Панайот Русев и Любен Атанасов. Главният специалист „Обществен ред и сигурност“ в общинската администрация Митко Макавеев прочете обръщението на кмета на общината д-р Петър Петров към жителите на населените места да отдадат своята почит към загиналите в пътни инциденти и да изразят дълбоката си съпричастност с болката и страданията на близките им.

Беше отчетено, че през последните две години на територията на община Ценово не е регистрирано тежко ПТП с пострадали граждани.

Участниците и гостите с едноминутно мълчание отдадоха почит към загиналите във войната по пътищата. Освен персонални награди участниците получиха помагала и дидактически комплекти, свързани със спазване на правилата за безопасно движение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама