Представиха в Сливен романа „Орлов мост“ в рамките на Национално турне

10:05, 21 ное 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Последният роман на писателя Владимир Зарев „Орлов мост“ бе представен в  Регионална библиотека „Сава Доброплодни”. Събитието бе част от програмата на Националното литературно турне на ИК“Хермес“ в Сливен посветено на 25–годишнина от създаването на издателството.

По повод на годишнината ИК „Хермес“ дарява книги от български автори на стойност 25 000 лева на читалищни библиотеки в 5 български региона / Велико Търново, Русе, Благоевград, Сливен и Пловдив/ като във всеки от избраните градове издателството представя и по един автор.

В Сливен, на церемония в РБ „Сава Доброплодни“, управителят на ИК“Хермес“ - Стойо Вартоломеев, дари 600 книги от знакови български автори като Георги Божинов, Георги Мишев, Марко Ганчев, Иван Теофилов, Недялко Славов, Емил Андреев, Димо Райков и др., издадени от издателството, на обща стойност 6000 лева разпределени на 25 читалищни библиотеки от региона. Специално дарение от книги на издателството получи и РБ“Сава Доброплодни“. Директорът на регионалната библиотека, д-р Росица Петрова-Василева, благодари за дарението и припомни заслугите на Ст.Вартоломеев за провеждането на всички издания на Националния фестивал на детската книга, както и подкрепата му за откриването на новия Детски отдел на библиотеката през 2009г.

Специален гост на тържеството бе писателят Владимир Зарев, който раздаде автографи на последния си роман „Орлов мост“ издаден от ИК „Хермес“. Събитието бе уважено и от г-жа П.Чиликова – зам.кмет „Хуманитарни дейности” на община Сливен. Като част от програмата на гостуването на издателство „Хермес“ в Сливен в РБ“Сава Доброплодни“ бе организиран щанд с книги на издателството.

В рамките на Петъчния литературен салон, в библиотеката бе представен романът на Владимир Зарев „Орлов мост“. Романът отразява събитията от 2013г. свързани с протестите на Орлов мост. В центъра на повествованието е яростта и надеждата на протестиращите, че политическата класа може да бъде пометена, че същото ще се случи с монополите, с олигарсите... На този фон Владимир Зарев разказва историята на една изумителна и невъзможна любов. Главните герои, Павел и Юлия, са сред водачите на протестиращите. Всеки от тях има своето минало, своите страхове, грехове и мечти. Постепенно те извървяват пътя един към друг. Любовта им е неистова и нежна, и нараняваща. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама