Отборът на ППМГ „Добри Чинтулов” се подготвя за Световно първенство

09:52, 21 ное 16 / Спорт 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С турнир по футбол стартира в Сливен  първият етап от Ученическите игри. В общинската надпревара участват отбори от всички учебни заведения на територията на общината, като само първият тим продължава напред за областните турнири.

Игрите се провеждат в три възрастови групи - 5-7, 8-10, 11-12 клас, в общо четири етапа – общински, областен, зонален и републикански. Тази година училищните отбори се състезават в спортовете - шахмат, футбол, баскетбол, волейбол, тенис на маса, бадминтон, хандбал и лека атлетика. 

Миналогодишен републикански шампион беше отборът по лека атлетика при  ППМГ „Добри Чинтулов” -  Сливен. С тази позиция тимът спечели право да се състезава на Световно първенство и според експерта по спорта Силвия Никова възпитаниците на гимназията се подготвят за престижната надпревара във Франция.

Във всички спортове шампионите от републиканските финали, ако си осигурят спомоществователи, имат възможност за участие в Световните ученически първенства, организирани  от Международната федерация за ученически спорт. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама