Купуват общински имот в кв. „Лозенец” в Стара Загора

09:07, 21 ное 16 25 1974 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общински имот да бъде продаден на собственик на законна сграда в кв. „Лозенец” ще решават старозагорските общински съветници в четвъртък. Предложението е на кмета Живко Тодоров.

Според нотариален акт от 2003 г., Михаил Митков е собственик на сграда, построена с отстъпено право на строеж в общинско място. Имотът се намира на улица „Сакар“, северно от площада в кв. „Лозенец, за него е съставен Акт за частна общинска собственост  от 2009 г.  Михаил Митков, в качеството си на собственик на законно построена сграда с учредено право на строеж в общински имот,  е заявил желанието си да закупи имота.  Пазарните оценки, предложени от двама независими оценители са 12 420 лева (45 лв./кв. м ) и 13 340 лева (48,33 лв./кв.м ).  Данъчната оценка на имота е 12 282 лева (44,50 лв./кв. м).

В имота е построена масивна двуетажна сграда в дъното на парцела, без строителни книжа и масивна жилищна сграда с отстъпено право на строеж с отклонения от площта.

Общинските съветници ще трябва да даат съгласие за продажба и да определят цената, на база цените предложени от независимите оценители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама