Благотворителна изложба за болни деца открива „Дните на младото вино“

09:05, 21 ное 16 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Дните на младото вино“, с които традиционно стартира Дефиле на младото вино, тази година ще бъдат открити официално в Дома на етносите в Пловдив тази вечер  с благотворителна изложба, средствата от която ще бъдат дарени на 6-месечната Александра, 4-годишния Емо и 15-годишната Саня. Техните лечения първоначално са били одобрени от Център “Фонда за лечение на деца”, но на по-късен етап тази година получават отказ от екпертна комисия към фонда.

 Кампаниите за спасяване на децата са актуални, а събирането на средства се подпомага от Български дарителски Форум и всеки може да следи актуалната информация на специалните страници във фейсбук, както и на сайта www.dmsbg.com , потвърди директорът на форума Красимира Величкова.

4-годишният Емо е със „Сарком на Юинг” и трябва да премине през 4 курса химиотерапия, 15-годишната Саня е на хемодиализа и се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек, а малката Алекс е с родена деформация и трябва да й бъде направена операция на крачето в бебешка възраст, за да не остане инвалид.

Изложбата “Бъди МИЛ” ще бъде открита от 18.00 ч. в Дома на етносите в Пловдив (бул.”Цар Борис III Обединител” 79). Специалният коктейл за колекционери и дарители е от 19.00 ч.

Изложбата ще остане отворена за посетители всеки ден от 11 до 17ч. през цялата седмица на Дефиле на младото вино  до 27 ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама