Иззеха огнестрелни оръжия и боен фар при акция между селата Кирово и Граничар

08:52, 21 ное 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Огнестрелни оръжия и боен фар са иззети при акция на Държавно горско стопанство – Средец, съобщиха от ОДМВР-Бургас. Тя се е провела вчера в района между селата Кирово и Граничар.

Служители от горското стопанство спрели за проверка лек автомобил „Нисан Терано”, с бургаска регистрация, с който се придвижвали четирима мъже. Автомобилът бил с вкючен боен фар, като четири от шестте ловни оръжия, намиращи се в него, не били поставени в калъфите си. Намерен и иззет е и убит див заек.

Своевременно към мястото на проверката се отправили полицейски служители, които констатирали, че с колата се придвижвали 46-годишният К. С. /със законно притежавано ловно оръжие - полуавтома „Берета”, 12-ти калибър/, 48-годишният Р. П. /със законно притежавано ловно оръжие - ловна карабина „Бенели Арго”, кал. 3006 и 15 патрони към нея,  44-годишният Е. П. /със законно притежавано ловно оръжие – «полуавтомат „MP-153”, калибър 12-ти и 53-годишния Г. Н. Всички те са от Бургас.

От служителите на Държавно горско стопанство – Средец са предадени ловен полуавтомат „Ескорт Магнум”, 12-ти калибър, ловна карабина „Валтер”, кал. 22l R и ловна карабина „Мauser M 94”, кал. 3006. Собствеността на последните три оръжия е в процес на изясняване. Всички огнестрелни оръжия, заедно с бойния фар, са иззети.

По случая е образувано досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама