Лекували мигрант с малария, в Харманли нямало лаишманиоза

08:28, 21 ное 16 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В лагера в Харманли няма нито един случай на болен от опасната тропическа болест – лаишманиоза. Това твърди началникът на РПЦ-то Димитър Захариев, който казва още, че това е станало ясно след прегледи, които са направени от специалисти от ВМА – София.

Изявлението му идва обаче часове след като хората в малкия град поискаха оставката му, както и тази на председателя на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова.

Оказва се, че сред мигрантите имало открит случай на болен от малария, който е бил излекуван в Пловдив. Имало и други чужденци, които имали гъбични заболявания и според Захариев нямало място за притеснения.

Излезлите на протест вчера, заявиха, че се страхуват от заразите, които има в лагера, те не са конкретизирали дали притесненията са им заради кожна лаишманиоза.

Докладът от последната проверка на РЗИ Хасково, която бе в четвъртък и петък все още не е готов. Здравните инспектори трябва да дадат оценка на епидемиологичната обстановка, която бе поискана от здравния министър в оставка Петър Москов.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама