Улица ще носи името на дядо Кирил

08:07, 21 ное 16 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненска улица ще носи името на покойния Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, както и на патриарх Максим. Това предвижда предложение на кмета на район „Младост“ Христо Христов, което предстои да бъде обсъдено на заседание на постоянната общинска комисия „Култура и духовно развитие“.

Улиците са в селищното образувание Пчелина, което попада в административните граници на района. С него се предлага още повече от 10 улици да бъдат именувани на починали български артисти - Невена Коканова, Георги Парцалев, Апостол Карамитев, Илия Добрев, Коста Цонев, Георги Георгиев – Гец, Наум Шопов, Антон Горчев, Катя Паскалева, Георги Калоянчев, Никола Анастасов. В съседство ще има и улици, наречени на спортистите Дан Колов и Трифон Иванов, на покойния президент д-р Жельо Желев, на Сергей Антонов, на оперните изпълнители Николай Гяуров и Никола Гюзелев.

В Западната промишлена зона на града пък улица ще бъде наречена и на името на автомобилния състезател Тодор Славов, който загина миналата година на рали „Твърдица-Елена“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама