Ден на отворените врати в Административния съд в Добрич

07:35, 21 ное 16 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ден на отворени врати е обявен днес в Административния съд в Добрич. Той ще започне в 9 часа с разглеждане на работните помещения – деловодство, кабинети и съдебни зали и запознаване с възможностите за предоставяне на съдебно – административни услуги и информация.

В 9.30 часа гражданите ще могат да се запознаят със структурата на съдебната система, спецификата на работа на магистратите, с функциите на Административен съд – Добрич, правилата за посещение в съда и за присъствие в съдебна зала. От 10 часа административният ръководител на съда ще се срещне с граждани, ученици от училища и др. посетители, който ги запознава със структурата на съда. В 10.30 часа желаещите ученици ще могат да посетят съдебната зала и да присъстват на съдебен процес по административни дела.

 

В 11.30 часа ще започне награждаването на победителя от конкурса за есе на тема по избор “С лице към съда“ или “Очакванията ми към съдиите за почтеност и благоприличие”.

В 14.15 часа ще стартира образователна програма с изнасяне на лекция на тема: “Професия "съдия" и запознаване със статута на магистратите. Представяне на професиите съдия, прокурор, следовател”. Лектор ще бъде Красимира Иванова – административен ръководител на Административния съд.

През целия ден ще има свободен достъп до канцелариите на съда.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама