Хора с увреждания от Русокастро създават изкуство на благотворителен базар в Бургас

07:32, 21 ное 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Социалният дом в село Русокастро организира благотворителен базар в Дома на нефтохимика в Бургас. Той ще се състои днес - на Деня на християнското семейство, от 11:00 часа. На специални щандове ще бъдат изложени коледни сувенири, играчки и картички, лично направени от хората в неравностойно положение. Цените им са символични, а целта е да се съберат средства за  караоке уредба за настанените в един от най-големите домове от този тип в България.

За голяма част от тези мъже пеенето, музиката и стиховете са най-добрата терапия. Въпреки, че капацитетът на социалното заведение 100 % е запълнен, оттам се стараят да осигурят добри условия за живот на домуващите.

Произведенията на мъжете с психични заболявания ще останат изложени през целия ден днес във фоайето на Културния дом на нефтохимика, където същата вечер ще се състои концертът на ТФ "Петлите" по повод 10-годишнината от създаването на бургаската формация.

По време на концерта ще бъде представен най-новият спектакъл на „Петлите”. Формацията е уникална за страната, тръгнала от мрачните коридори на интерната „Ал. Г. Коджакафалията” като мечта за децата, живеещи там. 10 години по-късно ръководителят й Георги Димитров успя да превърне проекта в най-успешната детска артистична група, която има над 100 награди от Национални конкурси и фестивали.

„Петлите” имат над 300 участия във всеки един град на страната, а сираците от Дома се превърнаха в професионални танцьори и музиканти, за които застанаха български и световно известни изпълнители и хореографи. Днес като една от успешните и топ популярни формации в България, „Петлите” застават зад каузата по набиране на средства за Социалния дом в Русокастро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама