Учат пловдивски ученици на разделно събиране по време на седмицата за намаляване на отпадъците

06:49, 21 ное 16 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
РИОСВ – Пловдив ще отбележи Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО) с беседи и викторини пред ученици за разделното събиране на опаковки. Инициативите ще се проведат от днес до 23 ноември, сряда, и са част от кампанията на РИОСВ – Пловдив и община Пловдив „Да бъде по-чист, по-зелен и по-красив моят Пловдив“, която стартира през 2015 година.

Експерти от екоинспекцията  и Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ към община Пловдив ще представят пред  второкласници от СУ „Св. Патриарх Евтимий“ и  третокласници видео клипове, свързани с пътя на отпадъка от контейнера за разделно събиране до завода за рециклиране. Ще се проведе  и викторина с въпроси по темата. На 23 ноември пред децата от втори клас на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ ще бъде изнесена лекция за оползотворяването на отпадъците.

В администрацията на РИОСВ – Пловдив в периода от 19 до 27 ноември ще бъдат открити два пункта за събиране на негодни за употреба батерии. В приемната и в деловодството на екоинспекцията ще бъдат поставени контейнери за излязло от употреба дребно електрическо и електронно оборудване.

Европейската седмица за  намаляване на отпадъците (19 - 27 ноември 2016 г.) е общоевропейска инициатива и цели да насърчи дейностите за повишаване на осведомеността относно правилното управление на ресурсите и отпадъците. Водещата тема тази година е „Намаляване на отпадъците от опаковки. Използвайте по-малко опаковки“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама