„Етнокалейдоскоп” обединява децата от българската и арменската общност в Бургас

18:09, 20 ное 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Етнокалейдоскоп” е името на новия проект на Центъра за подкрепа на личностното развитие-Бургас. Той ще се реализира в рамките на една календарна година. В него ще се включат деца и ученици от български и арменски произход, като дейностите са свързани с разработване на празничен арменско-български календар; проучване, систематизиране и заснемане на обекти, свързани с живота на арменците и българите в Бургас и културно-етнографска експедиция „Магията на Странджа”. Финално парти за участниците в проекта е предвидено за месец юни 2017 година.

Чрез „Етнокалейдоскоп” ще бъде подпомогнат процесът на съхраняване и развитие на културната идентичност на децата и учениците от двата етноса чрез създаване на смесена група,  която ще се включи  в различните дейности по проекта. Така  културното многообразие ще се превърне в източник и фактор за взаимно опознаване и духовно развитие на децата и учениците от арменски и български произход.

Предвидените по проекта дейности са много разнообразни и са съобразени с общите и специфичните цели на проекта и интересите на участниците в него. Различните дейности по проекта ще допринесат за  създаването на атмосфера на взаимно уважение, толерантност и разбирателство между двата етноса, ще бъдат преодолени негативните стереотипи и дискриминационни нагласи спрямо различните етнически групи и ще бъде създадена благоприятна и толерантна образователна и възпитателна среда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама