Кунева заговори за намаляване на депутатите в парламента

15:59, 20 ное 16 / Политика 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на Движение „България на гражданите“ (ДБГ) и министър на образованието в оставка Меглена Кунева заговори пред Националния съвет на партията за преразглеждане на броя на депутатите в Народното събрание.

„Имаме нужда от повече справедливост, правилата да важат за всички, отговорни политици, които да бъдат държани отговорни през цялото време. Имаме нужда от такива правила и конституция, която да дава възможност за носене на отговорност, да държи отговорни народните представители, конституция, през която да преразгледаме броя на депутатите”, каза тя.

Кунева повтори пред съпартииците си, че ще върне мандата за служебен кабинет, ако бъде предложен от президента Росен Плевнелиев. По нейните думи Реформаторският блок (РБ) няма никакво намерение да участва в каквото и да е правителство оттук нататък. Тя отбеляза, че приоритетие на Блока са разширяване и единство.

„Връщането на мандата от РБ е разумно и нормално решение. Ще искаме мандат от вас, за да може да излезем с много ясни тези и визии при предстоящия мандат при президента Плевнелиев. Винаги пред една партия има избор - да постави на 1-во място държавата или да изчисли как през интереса на партията може да постигне цели, които биха могли да допринесат за нещо добро за страната. Много е важно да разберем кое е първо и кое второ в мисленото ни, много е важно да останем себе си“, каза Кунева.

Националеният съвет на ДБГ обсъжда днес в София концепцията за развитието на РБ, политическата ситуация в страната и бюджета. Утре ще заседава Изпълнителният съвет на Реформаторския блок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама