Бивш шеф на съдиите: Голът на "Верея" срещу "Дунав" е 100 % нередовен

14:47, 20 ное 16 / Спорт 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият шеф на съдиите и един от най-добрите рефери в българския футбол от недалечното минало Димо Момиров коментира ексклузивно пред Football24.bg спорните съдийски решения на Валентин Железов по време на вчерашната среща между "Дунав" и "Верея".

"Въпросният съдия "закла" по най-жестокия начин русенци, след като зачете нередовен гол за домакините, а освен това спести и чист червен картон на Слаев от състава на заралии. Освен това направи още куп други грешки в ущърб на гостите", отчита интернет изданието.

Както вече съобщихме, ръководството на "Дунав" вече е подало жалба срещу съдийството, а фенове на "драконите" стартираха онлайн петиция, с която настояват за разследване на случая.

"Категоричено мога да кажа, че голът на "Верея" бе нередовен. Въпреки, че футболистът на домакините се обръща назад, за да се предпази от топката, ръцете му са разперени напред пред тялото, така че това попадение не трябваше да бъде зачетено", категоричен е Момиров.

"Картоните на играча на гостите, който бе изгонен, са си наистина жълти картони, но при ситуацията с играча на домакините (Костадин Слаев), който удари с лакът противниковия играч (Юлиан Ненов), трябваше да има директен червен картон. Неслучайно ФИФА и УЕФА казват, че лакътя е вид оръжие. Понякога в съдийството просто нямаш късмет и ден. Съдията изглеждаше объркан, но аз лично отдавам това на младостта му", отчита още Момиров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама