Над 130 тежки катастрофи са станали от началото на годината до края на октомври в Сливенска област

14:39, 20 ное 16 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От началото на 2016 г. до края на октомври са станали 138 тежки ПТП с 21 убити и 194 ранени в Сливенско. Това стана ясно днес, когато Областната дирекция на МВР и Българският червен кръст отбелязаха Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия със съвместна акция. Тя се състоя в района на едно от най-натоварените кръстовища в град Сливен между  булевардите „Бр.Миладинови” и „Хаджи Димитър”. В рамките на 1 час, от 11,00 до 12,00 часа, водачите получиха информация за актуалното състояние на пътния травматизъм на територията на област Сливен. 

И още статистика - само през месец октомври по пътищата на област Сливен са убити 8 и ранени 13 човека.

От загиналите през първите 9 месеца на 2016 г. при тежки ПТП  6 са водачи, 4 пътници, 3 пешеходци. 

Според вида на ПТП най-много са настъпили при сблъскване между МПС странично, докато най-висок е броя на ранените при сблъскване между МПС челно. Най-много убити има при преобръщане на МПС извън пътното платно.

Най-голям брой  ПТП са настъпили по вина на водачите на МПС, като в резултат на това са загинали 12 души и са ранени 180. Основната причина е несъобразената скорост с пътните условия, като вследствие на това има най-висок брой убити. Вследствие употреба на алкохол от водачи на МПС са настъпили 28 ПТП с  6 ранени.

Най-опасното място е пътния уличен участък, където в населените места са станали 296 ПТП, от които има 4 убити и 46 ранени, а извън населените места има 134 ПТП, при които 8 убити и 95 ранени. Най-висок е броя на убитите и ранените на възраст от 25 до 64 години независимо от вида на участника.

Най-опасните булеварди и улици в град Сливен са “Банско шосе” и “Цар Симеон”. Най-опасно е кръстовището между булевардите “Панайот Хитов” и “Стефан Стамболов”.   

Световният ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия се отбелязва всяка втора неделя в месеца. На 20 ноември за поредна година отдаваме нашата почит към загиналите при пътни инциденти и изказваме съболезнования на близките им. Напомняме, че резултатът от високата скорост, алкохолът, нарушенията и арогантността на пътя е фатален, че зад цифрите на черната статистика стоят човешки животи и съдби.

Спазването на правилата за движение не е досадно задължение – то  спасява живот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама