Над 50 картечници са иззети от група за разпространение на оръжие в София

14:21, 20 ное 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 60 броя огнестрелни оръжия, годни за стрелба, са иззели от ГДБОП и Специализираната прокуратура при съвместна операция за залавяне на организирана престъпна група, разпространявала оръжия.

Групата е хваната в момент на сделка, а седемте й членове имат различни криминални прояви. Те са действали в изключителна конспирация. Прокуратурата ще поиска постоянен арест за лидерът и шестимата членове на бандата. За акцията съобщиха на извънреден брифинг шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев, главният секретар н МВР Георги Костов и началникът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

Огромното количество оръжие – над 60 броя – е открито на 7 адреса в София. В едно от жилищата са намерени 50 броя картечни пистолета „Узи“, в друго - пистолет „Валтер“ и 2500 евро, в трето - 15 000 евро и 8 пистолета. При претърсване на едно от жилищата също е намерено оръжие - 3 картечни пистолета.

„Огнестрелното оръжие е в такова количество, че може да въоръжи цяло поделение“, каза шефът на спецпрокуратурата Гешев. Костов пък обяви, че това е най-голямото количество оръжие, задържано в най-новата ни история.

Тепърва предстоят експертизи дали оръжието е било използвано за престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама