Повдигат обвинение срещу пловдивчанин за тежка катастрофа с 2 жертви

12:06, 20 ное 16 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение спрямо 26-годишния Любомир Трайков за тежката катастрофа на бул. „Руски“ в града, при която загинаха двама души, а млада жена е с опасност за живота.

На 18 ноември около 1,20 часа през нощта, на кръстовището на бул. "Руски" и ул. "Ген. Данаил Николаев", при управление на лек автомобил "Ауди А7", в пияно състояние, обвиняемият Любомир Трайков причини смъртта на двама души и телесни повреди на други две лица, пътували в "Пежо 405".

На място загинаха 46-годишният водач на "Пежо"- то и 44-годишна жена, която се возела на предната седалка. Другите двама пътници от колата - момиче и момче на 26 и 27 години, бяха откарани в болница.

Състоянието на младата жена е критично. Тя е настанена в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение с опасност за живота. Пострадалата е с фрактура на черепа, счупени лицеви кости, тежки наранявания в коремната и тазовата области. Била е в хеморагичен шок.

26-годишният шофьор мъж е задържан за срок до 72 часа. По лекарско предписание обвиняемият се намира в болнично заведение, където се охранява от полицейски служители.

Предстои Прокуратурата да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама