Поставиха нов рекорд за изкачване на Хайдушка пътека

11:17, 20 ное 16 / Любопитно 25 1228 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шабан Мустафа постави нов рекорд за изкачване на Хайдушката пътека в планината над Сливен. Той измина за 24:15.8 мин. трасето с дължина около 3000 метра и денивелация около 600 метра. Втори бе миналогодишният рекордьор Иван Сираков. Той подобри собствения си рекорд от 25.04 минути като измина дистанцията за 24:44.5. Това съобщи за Радио „Фокус” - Сливен организаторът на събитието Стефан Стефанов, председател на фондация „Стария бряст“.

Трети е сливналията Алексей Василев с 30,12.4 минути. 15-годишният член на местния клуб по ориентиране „Сините камъни“ Стефан Куртев е пети с време 31:21.6 минути, а Костадин Новаков от същия клуб е 38:15.1. Алпинистът Господин Динев от Алпийски клуб „Сини камъни“ постигна време от 38:46.1 минути. Първото състезание за скоростно изкачване на Хайдушката пътека се състоя през 2015 година. От фондация „Стария бряст“ е изготвен специален сайт, на който всяка година ще бъде попълван личният рекорд на всеки участник. Така всеки ще може да си следи прогреса, така и този на конкурентите си. Скоростно изкачване на Хайдушката пътека е част от „Сливен екстрийм“ – различни състезания в планината над Сливен.

„Сливен екстрийм“ включва още планинския маратон на класическа дистанция „Хайдушки пътеки“, надбягването с Въжената линия „Сливен - Карандила“, ендуро и даунхил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама