Несебър добавя нов фестивал в културния си календар

09:59, 20 ное 16 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През 2017 година Несебър ще добави още един фестивал към богатия си културен календар, като форумът е част от мащабното фестивално движение „Надеждите на Европа“. Това стана ясно по време на срещите, които кметът Николай Димитров проведе в руската столица.

При посещение в Несебър през лятото представител на администрацията на руския президент и на международното движение „Надеждите на Европа” Анатолий Акиншин, както и други членове на руската делегация, проучваха на място възможностите за провеждане на фестивал в морския град, както и готовността на местната управа за съдействие на културния проект.

По линия на фестивално движение „Надеждите на Европа“ в началото на януари 2017 година представители на Обединена общинска школа по изкуствата – Несебър ще бъдат почетни гости на XX юбилеен Международен фестивал „Надеждите на Европа“, който ще се проведе в руския курортен град Сочи- същият, с който Несебър иска да възобнови културните си връзки.

Развиване на нови и запазване на съществуващите фестивал е сред акцентите в културната политика на общината. В последните няколко години местната власт търси нови форми на туризъм, които да развива на територията на общината, наред с традиционния, характерен за региона. Една от новите форми е именно фестивалният туризъм.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама