„Берое” надигра „Рилски спортист” в Стара Загора

09:52, 20 ное 16 / Спорт 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Баскетболистите на „Берое” продължиха успешната си серия в собствената си зала. В шестия кръг на националното първенство  „зелено-белите“ се наложиха с 88:72 над носителя на Купата на България „Рилски спортист” (Самоков). Успехът е пети за „Берое”  пред собствена публика  от началото на сезона.  Баскетболистите все още нямат загубен мач като домакин в нито един от двата турнира, в които участват.

Старозагорци започнаха срещата по-убедително и водени от фантастичния Тихомир Желев спечелиха първата част с 20:16. Тимът показа познатата ефективност при стрелбата от далечно разстояние с  4 успешно реализирани тройки през първите 10 минути си осигури комфортен аванс.

Баскетболистите на „Берое” продължиха да диктуват събитията на терена и в началото на втората част и след серия от 11:0 поведоха с двуцифрен аванс при 31:16.  Едва тогава гостите отбелязаха и първите си две точки. При двуцифрен аванс дойде и полувремето – 41:31.

В последните 10 минути берийци демонстрираха добра игра, възползваха се от разколебаването в редиците на съперника и натрупаха солиден аванс, който в крайна сметка им донесе и успеха.

Следващата седмица „зелено-белите“ гостуват на „Лукойл Академик” в Правец. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама