Ненчев обезпокоен от Турция и бежанците там

09:42, 20 ное 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Имам известни страхове за границата, защото там контролът е необходим. Във всеки един момент трябва да се реагира спрямо обстоятелствата и обстановката, а те се променят непрекъснато. Това каза военният министър в оставка Николай Ненчев в сутрешния ефир на „Нова“.

Той не скри безпокойството си от това, че Турция има повече от 3 млн . бежанци, които вероятно ще предприемат конкретни действия. По неговите думи страната ни прави опити да предотврати нахлуването на тези бежанци у нас.

„Оградата с Турция ще бъде завършена в най-скоро време. Надявам да стане до края на годината”, допълни Ненчев.

Той увери, че ще съдейства на новия министър, за да го въведе в това, което до момента е направено. „Надявам се неговата политика да не е много по-различна от политиката, която аз следвах. Положението не е за подценяване”, отбеляза Ненчев.

По неговите думи нещата не са свързани само с присъствието на границата. Той подчерта, че отношенията между България и Турция, между България и Сърбия, както и тези с Македония са много важни.

„България има нужда да се успокои, хората да повярват в себе си и политиката. Нямаше нужда от политическа дестабилизация, то никога няма. Поздравявам Бойко Борисов за мъжеството и подадената оставка. Решението му в никакъв случай не е лесно, но е достойно. Малко са такива хора в България“, коментира Ненчев оставката на правителството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама