Спасяване на пострадали при ПТП демонстрират в Русе

09:40, 20 ное 16 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През ноември по традиция се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. Тази година датата е 20 ноември – неделя.

С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 година всяка трета неделя на ноември е обявена за Световен ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. На този ден в редица страни по света се отдава почит и внимание към загиналите и пострадалите от пътно-транспортни инциденти.

В ход е вторият етап от тазгодишната традиционна кампания на сектор „Пътна полиция” - „Зима”. Той е посветен на правилното поведение на пешеходците на пътя и на водачите на моторни превозни средства спрямо тях. Толерантността на пътя е важна предпоставка за безопасното движение по пътищата както на едните, така и на другите участници, отбелязват органите на реда.

За отбелязване на световния ден, с цел превенция на пътнотранспортните произшествия и повишаване на оперативната готовност на екипите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Русе днес се провежда състезание „Действие с хидравличен спасителен комплект за спасяване на пострадали при ПТП”.

В надпреварата вземат участие седем отбора от шестте районни служби „Пожарна безопасност и защита на населениоето” в областта и от сектор „Специализирани оперативни дейности” при регионалната дирекция. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама