В Добрич ще бъде отслужена панихида в памет на жертвите на катастрофи

09:07, 20 ное 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия пред Оброчния кръст в двора на храма "Света Троица" в Добрич ще бъде отслужена панихида. Областният управител Детелина Николова апелира към гражданите да се съберат пред каменния знак, за да почетат паметта на загиналите и да заявят съпричастност към мъката на техните близки.

В Добричка област за изминалото десетмечение на годината са възникнали 126 тежки катастрофи. При злополуките повече от 150 души са ранени, а 20 са изгубили живота си - с петима повече спрямо същия период на миналата година, сочи статистиката на "Пътна полиция". На панихидата имената на всички жертви ще бъдат споменати.

По повод Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия областният управител призовава институции, неправителствени организации, участници в движението за повече усилия, за отговорност и проява на нова култура, за да бъдат пътищата по-безопасни за всички.

Денят на възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е и ден за размисъл, за осъзнаване на необходимостта от ново отношение и култура в движението по пътищата. Нека всички заедно - институции, организации и участници в движението, да дадем своя принос за безопасността и за намаляване на пострадалите в движението по пътищата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама