Баскетболният"Спартак"/Плевен/ срази шампиона "Лукойл" на свой терен

09:04, 20 ное 16 / Спорт 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 „Спартак“ (Плевен) изигра запомнящ се баскетболен мач и победи снощи  след продължение шампиона „Лукойл“ със 108:104 (32:30; 15:18; 26:23; 16:18; 19:15). Срещата беше в зала "Балканстрой", тъдето възпитаниците на треньора на плевенския тим Александър Дяковски се справиха блесящо, въпреки кадровите проблеми.

Без контузените Николай Николов, Мартин Маринов и капитана Александър Груев, който все пак се наложи да влезе в игра заради натрупани фалове на "Спартак"докараха до екстаз верните си фенове в залата.

В плевенския тим играха и дебютантите Теодор Николов и Цветан Тодоров,  а Тодоров  отбеляза първата си точка. Неприятният факт след срещата е нова травма за играч на "Спартак".Това е Милен Дудев, който се контузи лошо и за него мачът приключи още в средата на втората четвърт.

За победата най-много точки за плевенчани отбеляза Константин Коев – 27. Димитър Маринчешки- 20, Милован Савич – 16, Герасим Николов – 15, а Михаил Танев – 12. За „Лукойл“ най-много точни отбеляза Павлин Иванов - 27, на второ място- Асен Великов - 17,  Гибсън – 15.

“ Момчетата си заслужиха тази победа. Ние бяхме без двама ключови играчи като Сашо Груев и Мартин Маринов, но на първият обаче му се наложи да влезе принудително в края на двубоя. От години не съм виждал подобно нещо. В игра се включиха две 16-годишни момчета, които дори не са играли на републиканско в тяхната възраст като Цветан Тодоров и Теодор Николов. Радостта е неописуема”, коментира по повод победата старши треньорът на "Спартак" Александър Дяковски.

Баскетболистът на плевенския отбор Константин Коев, който наниза 27 точки след 7 тройки, добави: "Чувството е неописуемо и още повече, че се случва пред нашата публика. Благодаря на целия отбор и на феновете, шансовете ни са големи.”

В следващия седми кръг от НБЛ Vivacom „Спартак“ гостува „Академик Бултекс 99″ (Пловдив).Двубоят е на 26 ноември от 18 ч. в зала „Строител“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама