Акция за запазване живота на пътя ще се проведе в Сливен

08:49, 20 ное 16 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всяка втора неделя в месеца се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия. Със съвместна акция за запазване живота на пътя  Областната дирекция на МВР и Българският червен кръст в град Сливен ще отбележат този ден. В неделя служители на „Пътна полиция” и доброволци от БЧК за поред път ще насочат внимание на водачите към важността на това да бъдеш отговорен, внимателен и толерантен. Колко е важно като участници в движението вниманието ни да бъде остро и концентрирано, защото един миг невнимание може да бъде фатален.

Акцията ще се проведе  днес от 11,00 до 12,00 часа в района на едно от най-натоварените кръстовища в град Сливен, образувано от булевардите „Бр.Миладинови” и „Хаджи Димитър”. Водачите ще получат информация за актуалното състояние на пътния травматизъм на територията на област Сливен.  Материалите,  които ще бъдат раздадени са по инициатива и изработени от Българския  червен кръст в град Сливен, със съдействието на Пътна полиция.

Няма да се припомнят правилата за движение - това трябва да се знае от всеки, който сяда зад волана. Целта е вниманието да бъде обърнато към броя на загиналите и ранените по пътищата на нашия град и областта.  Да се припомни, че  резултатът от високата скорост, алкохолът, нарушенията и арогантността на пътя е фатален, че зад цифрите на черната статистика стоят човешки животи и съдби.

Спазването на правилата за движение не е досадно задължение – то  спасява живот.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама