Шествие на фенове, мерки за сигурност и забрана за продажба на алкохол в деня на „Битката за Пловдив“

08:34, 20 ное 16 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес от 15 часа на стадион „Локомотив” в Пловдив едноименният тим ще се изправи срещу ПФК “Ботев 1912”. От областната дирекция на МВР са взети всички необходими мерки за охраната на обществения ред и безопасността на движението, като е предвидено засилено полицейско присъствие в района на спортната зона и в целия град преди, по време и след футболната среща.

Съгласно заповед на кмета на Община Пловдив днес  е забранена продажбата на алкохол.

От 11.00 ч. до 12.00 ч. привържениците на ПФК “Ботев” ще преминат организирано от стадион “Христо Ботев” до сектора за гостуващата агитка на стадион “Локомотив”. Шествието ще бъде съпроводено от полицейски служители по маршрут: бул. “Източен” - бул. “Менделеев” - бул. “Освобождение” - ул. “Димитър Ризов”. В тази връзка е възможно да бъде въведена временна реорганизация на движението по направлението в посочения времеви период, както и след приключване на мача и при необходимост.

Набелязани са комплекс от мерки за недопускане на нарушения и сблъсъци между противостоящите агитки в града и на територията на спортната зона.

За да се избегне струпване, вратите на всички входове ще бъдат отворени в 12.00 часа. На влизащите в стадиона ще се извършват стриктни проверки и ще бъдат допускани само посетители с билети, закупени от касите на стадиона. При охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама