Община Исперих обяви обществена поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване

07:50, 15 ное 16 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Исперих обяви обществена поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване на твърди битови отпадъци и почистване на местата за обществено ползване,  съобщават от общината.

Ориентировъчното количество генерирани битови отпадъци на територията на община Исперих годишно е в рамките на 9000 тона. Бъдещият изпълнител трябва да ги извозва до Регионалното депо Разград, което се намира в местността “Орлян Бурлук”.

Изпълнителят по договора за обществената поръчка ще трябва да разполага с необходимите съдове за отпадъци - 1030 контейнери с обем 1,1 м3 тип Бобър и 165 улични кошчета. Изискването към бъдещия изпълнител на услугата е в обшинския център съдовете за смет разположени на ул."В.Левски", ул."Ал.Стамболийски", ул."Родопи, ул."Хр.Ботев", ул."Ст.Караджа", ул."Дунав" и ул."Лудогорие” да се извозват ежедневно, а тези в ж.к. „Васил Априлов” да се обслужват три пъти седмично. Сметосъбирането и сметоизвозването от всички останали райони на Исперих да се извършва два пъти седмично. Контейнерите, обслужващи имоти собственост на юридически и физически лица, разположени извън регулационните линии на града трябва да се извозват веднъж седмично. В 23-те села от община Исперих съдовете за битови отпадъци - 1,1 м³ тип Бобър и улични кошчета трябва да се обслужват два пъти месечно.

Друго изискване към бъдещия изпълнител на услугата е да разполага със специализирани автомобили за обслужване на съдовете за битови отпадъци, като техниката трябва да отговаря на европейските екологични стандарти. Фирмата трябва да разполага също със специализиран автомобил за измиване и дезинфекциране на контейнерите, самосвал и челен товарач.

Прогнозната стойност на поръчката е в размер на 630 000 лв. без ДДС. Срокът за подаване на документи за участие е 15 декември, а офертите ще бъдат отворени на следващия ден в 10 часа в заседателната зала на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама