Повторна по-евтина поръчка за саниране обявиха в Търговище

19:19, 14 ное 16 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Търговище отново обяви процедурата за обществена поръчка за саниране на блокове в града. С коригираните референтни стойности прогнозната обща стойност на поръчката вече е 13  230 141 лева без ДДС.

Обявлението за откритата процедура за възлагане на обществена поръчка по 15 обособени позиции е публикувано на сайтовете на Агенцията за обществени поръчки и на Община Търговище. Срокът за подаване на офертите е до 17 часа на 16 декември. Всеки изпълнител може да кандидатства само за една обособена позиция.

От пресцентъра на общинската администрация припомниха, че откритата процедура беше прекратена през октомври по независещи от Общината причини, във връзка с намаляването на референтните стойности за допустимите дейности при изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Първоначално тя беше с прогнозна стойност над 15.6 милиона лева без ДДС. След като от Министерството на регионалното развитие и благоустройството намалиха референтните стойности и Общината нямаше как да ги коригира слез изтичане на възможните законови срокове, се наложи прекратяването й. 

"Ако това не беше направено, то тогава разликата от близо 2,5 милиона лева лева трябваше да се поеме от местния бюджет. За да не се разхищават средства, в ущърб на обществения интерес, се наложи корекция на референтните стойности, според дадените указания за намаляване с 25%", информираха от местната власт.

Финансирането за изпълнение на поръчката, по всяка обособена позиция, ще се осъществява по Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради от Републиканския бюджет, чрез Българската банка за развитие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама