Синът на бившия шеф на "Техномаркет" обвинен за безстопанственост

19:04, 14 ное 16 25 1497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийска градска прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу сина на бившия собственик на веригата магазини „Техномаркет” Николай Китов за безстопанственост.

Синът, който също се казва Николай, ще бъде съден за нанесени вреди на дружеството на стойност 4 229 576 млн. лева.

В периода от 27.03.2015 г. до 05.06.2015 г. Китов в качеството му на длъжностно лице - „Старши продуктов мениджър“ в „Техномаркет“, в условията на продължавано престъпление, умишлено не е положил достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на повереното му имущество, от което за дружеството са настъпили вредни последици в особено големи размери.

Както написа по-рано „Капитал”, обвинението идва в момент на продължаващ съдебен спор между сменилия собствеността си „Техномаркет” и фирмата собственик на имотите, върху които се помещават магазините, която е свързана с бащата на Китов.

Според версията на веригата магазини, която вече е собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски наемът за парцелите всъщност е схема за укриване на средства, която сега се използва за изнудване, пише бТВ. Подобни твърдения се появяват и в публикациите на определени медии.

Припомняме, че през месец юли 2015 г. бащата Николай Китов беше арестуван по силата на европейска заповед за арест, издадена от италианските власти, заради разследване за укриване на ДДС за десетки милиони евро. Софийският градски съд обаче отказа да го екстрадира в Италия и го пусна под парична гаранция, тъй като италианците не изпратили допълнителни доказателства и не са дали гаранции, че Китов ще бъде върнат у нас, за да излежи тук евентуална присъда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама